Произход

„Малко сол“ е фразата, която получаваме при превода на „malossol“ от руски език. Ние произвеждаме черен хайвер „малосол“ (до 4 % сол), който лесно се откроява от по-нискокачествените продукти, които се предлагат. Фирмата ни е напълно лицензирана и разполага с всички необходими разрешителни и регистрации. 

Предприятието разполага със система за контрол на безопасността и качеството на храните (HACCP), както и със сертификат ISO 22000. То се наблюдава редовно от здравните, ветеринарните власти и природозащитните органи.

Есетра ЕООД отглежда в индустриални условия критично застрашени видове есетрови риби (Acipenseridae). Стопанството представлява садкова технология в голям планински водоем, което позволява отглеждането на големи количества риба на малка площ. Основните видове, които се отглеждат са Руска есетра (Acipenser gueldenstaedtii), Моруна (Huso huso) и др.